Välj språk
Våra internationella webbsidor
estEstland rehvidpluss.com
finFinland rengas24.com
sweSverige däck24.com
latLettland riepas24.com
litLitauen padangos24.com

Däck sökning efter dimensioner

wait
wait
wait
wait

Dubbdäck är säkra och har även mycket bättre pris i vår webbutik

Hur väljer man bästa dubbdäck till vinter?
Vid val av vinterdäck bör man först ställa sig tre frågor. Var kommer jag att köra? Hur ofta kommer jag att köra? Hur erfaren är jag som bilförare? Det är inte alltid bäst att välja däck som fått den bästa placeringen i olika biltidningars däcktester.

Ett bra dubbdäck håller bilen kvar på isig väg, både när man bromsar och kör i kurvor. Oavsett manöver får dubbdäcken jobbet gjort. I vårt klimat är det det rätta valet.

En av fördelarna med dubbdäck är dess ringa slitage samtidigt som många användare förskräcks av att dubbdäcken låter för mycket. Dock är det viktigt att påpeka här att dubbarna sätter sig efter 100-200 mil och däcken blir tystare.

Varför bör man då inte grunda sitt val på olika biltidningars testresultat? Många av oss bläddrar i olika tidningar eller webbsidor inför ett däckköp i tron att en hög placering i ett test innebär automatiskt att däcket i frågan är bland de bästa i världen. Vi har själva testat många däck i vårt klimat och kan säga att det inte är så enkelt. Tester utförs på olika platser som alla har mycket olika förhållanden. När hade vi senast en vinter med riktig kyla som varade länge? Och t.ex. däckljud, som ofta lyfts fram i dessa tester, kan inte alls tillämpas på vårt klimat eftersom alla ljud dämpas i förhållanden vid 30 minusgrader och det råder absolut tystnad ute. Naturligtvis innebär det även att däckljudet hörs mer inne i bilen. Vi på Rehvid Pluss är övertygade om att en testvinnare inte alltid är det bästa valet. Rådgör hellre med våra specialister som vet vilka däck passar bäst för just dig.

En allmän uppfattning är att dubbdäck förstör asfaltvägar och det är sant. Samtidigt kan man lindra det problemet genom att välja ett däck med färre dubbar. Säkerheten går först och med dubbdäck får du stopp på bilen även när väderförhållanden blir riktigt vintriga. Dagens dubbdäck är anpassade till ABS-bromsar och fungerar bra även med färre dubbar.

Vi rekommenderar även att planera sitt köp väl redan innan säsongen. Så har du mer tid för ditt beslut och kan få hem önskade däck i tid.

Läs även om när friktionsdäck är att föredra på vintern.
Nyheter

Dubbdäck - bra att veta inför ett köp?

bulb

Är dubbdäck dyrare än dubbfria däck?

Den gängse uppfattningen är att dubbdäck är dyrare än friktionsdäck. Här bör man göra skillnad mellan Nordeuropas och Centraleuropas friktionsdäck. Det stämmer att de sistnämnda är som regel betydligt billigare än dubbdäck, men de är också avsedda för vägarna i Centraleuropa. Deras lägre pris beror på den stora storleken av marknaden där vägarna är fria från snö och is, vilket även drar ner enhetspriset. För våra förhållanden passar dubbdäck och Nordeuropas friktionsdäck. Prisskillnaden mellan dessa är så gott som obefintlig.
bulb

Hur många dubbar behöver vi i vårt klimat?

Som vi redan har sagt förskräcks många av däckljudet när det gäller dubbdäck. Och det är inte så konstigt om man använder däck med 200 eller fler dubbar. De största däcktillverkare erbjuder just dessa eftersom det är de däck som även vinner flest tester. I våra förhållanden behöver inte däck så många dubbar. Då får man just det man önskar - en tystare körupplevelse. På torr och våt asfalt blir manöverförmågan även bättre än vid användning av däck med många dubbar. I våra förhållanden passar däck med färre dubbar perfekt.
bulb

Hur lång livslängd har ett däck?

Normalt gäller regeln att ett friktionsdäck håller minst 2 vintrar och dubbdäck minst 3 vintrar. Naturligtvis beror mycket på hur mycket bilen används och med vilken körstil. Vi har fått besök av kunder som har köpt en ny kraftfull bil som behöver nya däck redan efter 200 körda mil. Bilföraren bör själv känna när det börjar bli svårare att få stopp på bilen - då är det dags att kontakta Rehvid Pluss för köp av nya däck.
wheels
Köper du dubbdäck tillsammans med lättmetallfälgar kan du få dem hemkörda bara för 27 €
transport
Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn
return
Om dubbdäcken inte passar kan du återlämna dem till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka
wheels
Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna