Dubbdäck är säkra och har även mycket bättre pris i vår webbutik

Dubbdäck - bra att veta inför ett köp?

bulb

Är dubbdäck dyrare än dubbfria däck?

Den gängse uppfattningen är att dubbdäck är dyrare än friktionsdäck. Här bör man göra skillnad mellan Nordeuropas och Centraleuropas friktionsdäck. Det stämmer att de sistnämnda är som regel betydligt billigare än dubbdäck, men de är också avsedda för vägarna i Centraleuropa. Deras lägre pris beror på den stora storleken av marknaden där vägarna är fria från snö och is, vilket även drar ner enhetspriset. För våra förhållanden passar dubbdäck och Nordeuropas friktionsdäck. Prisskillnaden mellan dessa är så gott som obefintlig.
bulb

Hur många dubbar behöver vi i vårt klimat?

Som vi redan har sagt förskräcks många av däckljudet när det gäller dubbdäck. Och det är inte så konstigt om man använder däck med 200 eller fler dubbar. De största däcktillverkare erbjuder just dessa eftersom det är de däck som även vinner flest tester. I våra förhållanden behöver inte däck så många dubbar. Då får man just det man önskar - en tystare körupplevelse. På torr och våt asfalt blir manöverförmågan även bättre än vid användning av däck med många dubbar. I våra förhållanden passar däck med färre dubbar perfekt.
bulb

Hur lång livslängd har ett däck?

Normalt gäller regeln att ett friktionsdäck håller minst 2 vintrar och dubbdäck minst 3 vintrar. Naturligtvis beror mycket på hur mycket bilen används och med vilken körstil. Vi har fått besök av kunder som har köpt en ny kraftfull bil som behöver nya däck redan efter 200 körda mil. Bilföraren bör själv känna när det börjar bli svårare att få stopp på bilen - då är det dags att kontakta Rehvid Pluss för köp av nya däck.
wheels

Köper du dubbdäck tillsammans med lättmetallfälgar kan du få dem hemkörda bara för 27 €

transport

Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn

return

Om dubbdäcken inte passar kan du återlämna dem till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka

wheels

Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna