Välj språk
Våra internationella webbsidor
estEstland rehvidpluss.com
finFinland rengas24.com
sweSverige däck24.com
latLettland riepas24.com
litLitauen padangos24.com
Pirelli - kvalité kommer först

Däck sökning efter dimensioner

wait
wait
wait
wait

Pirelli däck av bästa kvalitet direkt från Estland

Pirelli – inte utan orsak världens 6:e största däcktillverkare

Den italienska däcktillverkaren Pirelli är en av världens ”sex största” däckföretag, som har däck av hög kvalité både för bilar och motorcyklar. Pirellis däck används på WRC och Superbike tävlingsserierna som testdäck och från och med 2011 är Pirelli en officiell däckpartner till Formel 1 tävlingsserien.


Naturligtvis är det en av världens mest välrenommerade däcktillverkare vars däck är kända för deras utomordentliga prestanda och kvalitet. Den stora erfarenheten och fokuset på kvalitet syns i hela Pirellis modellsortiment. Förutom den fantastiska kvalitén anses Pirellis däck vara mycket iögonfallande och vackra visuellt.


Toppenkvalitén kommer med en motsvarande prislapp, eftersom att Pirelli gör inga kompromisser beträffande materialvalet och teknologierna. Detta återspeglas till exempel av faktumet att många biltillverkare av premium-klassen  –  Aston Martin, Bentley, Ferrari, Porsche – väljer Pirelli som leverantör av sina originaldäck. Dessutom förser Pirelli Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes, Jaguar och Land Rover med sina däck.


Genom åren har Pirelli utvidgat sitt sortiment med däck som passar jeepar och även vinterdäck av hög kvalité.

3 anledningar till att välja däck av Pirelli

Pirelli brinner för kvalitet

Förstklassig kvalitet

Kvalitet och utomordentlig prestanda är en av Pirellis varumärken. Tack vare den stora erfarenheten inom bilsport kan man vara säker på att Pirellis däck klarar av även de största utmaningarna och passar både racingbanor och motorvägar. En stor fördel av däck av hög kvalité är att du inte behöver byta dem så ofta.

Perfekta köregenskaper och säkerhet

Med Pirellis däck går köregenskaper och grepp hand i hand. Tack vare innovativa gummiblandningar och ett asymmetriskt gummimönster håller däcken sitt grepp även i de hårdaste vägförhållandena. Dessutom har Pirellis grundpelare varit slitstyrka och säkerhet och därför har deras däck som regel den längsta livslängden i hela bildäcksbranschen.

God bränsleekonomi

Däckens bränsleförbrukining beror på hur stor rullmotstånd de har. Detta påverkas av både gummit, mönstret och däckets aerodynamik. Pirelli fäster mycket uppmärksamhet på rullmotståndet eftersom att det påverkar hastigheten, köregenskaper och naturligtvis bränsleekonomin. Som resultat har de däck med bland de lägsta rullmotstånden på marknaden.

Historia

Däckföretaget grundades 1872 i Milano av Giovanni Battista Pirelli och var verksamt i tillverkning av gummi och gummiprodukter.


Pirelli har sponsrat sportevenemang sedan 1907 och om företaget hade förr varit verksamt även inom modesbranschen och återvinnbar energi, är det numera fokuserat endast på tillverkning av däck.


År 1974 uppfann Pirelli på begäran av Lancias rallyteam ett brett radialdäck, eftersom att laget behövde ett däck som vore tillräckligt starkt för att klara av den nya Lancia Stratos kraft. På den tiden var rallydäck antingen väldigt breda och hala eller för smala radiala däck – båda lämpade sig inte för Stratos. Samma däck började Porsche använda för sin 911 Turbo modell.


Med åren har Pirelli bekräftat sin position i världens mest berömda bilsportserier och är idag en officiell däckpartner i till exempel Formel 1 så väl som på FIM World Superbike Championship.

Hur väljer du passande Pirelli däck?

Pirellis sortiment omfattar sportiga sedaner, kupéer och rallybilar, men även motorcyklar och större stadsjeepar. I deras sortiment hittar du passande däck oavsett om du deltar i racingtävlingar, om du som hobby kör på bandagar eller för komfortabel vardaglig körning.


Hitta passande Pirelli-däck lätt och bekvämt med Däck24.com’s sökfunktion.

1.
För passande däck välj produktsök på sidans övre del
2.
Hitta passande däck och lägg dem i varukorgen
3.
Gör en beställning som privatperson eller företag
4.
Välj betalningsmetod och utför betalningen
wheels
När du köper däck och alufälgar tillsammans från vår webbutik kan du få dem hemlevererade färdigmonterade för bara 27 € extra
transport
Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn
return
Om däck beställs i fel dimension och de ännu inte monterats på fälg så kan du returnera dem inom 14 dagar och få pengarna tillbaka
wheels
Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna

Produkten har lagts till i din kundvagn:

Antal: st (antalet kan ändras i kundvagnen)

Belopp: SEK

Fortsätt shoppa Bekräfta beställningen

Produkten har lagts till i jämförelsen

Produkten har plockats bort från jämförelsen

Stäng Jämför