Välj språk
Våra internationella webbsidor
estEstland rehvidpluss.com
finFinland rengas24.com
sweSverige däck24.com
latLettland riepas24.com
litLitauen padangos24.com

Däck sökning efter dimensioner

wait
wait
wait
wait

Beställ prisvärda sommardäck på Internet

Vad bör jag veta när jag väljer Sommardäck?
Sommardäck måste ge bilföraren precis styrning och utmärkt väghållning i både torrt och vått väglag. Sommardäck är utvecklade för att fungera bra i högre hastighet och vid högre vägtemperatur. I motsats till vinterdäck så har sommardäck mindre mönsterdjup i slitbanan för att garantera däckens stabilitet på asfalt och lägre rullmotstånd som ger bättre bränsleekonomi. På sommardäck har däcksmönstret större kontaktyta mot vägen och därför är det viktigt att ditt sommardäck kan tränga bort vatten som finns mellan vägbanan och ditt sommardäck i vått väglag.

Som regel är nederbördsmängden större under sommar- och höstmånaderna än under vintern och våren och därför rekommenderar däckstillverkarna att man byter däck redan när det är 3-4 mm kvar av mönstret, även om tillåtet mönsterdjup är 1,6 mm.

När du köper sommardäck är det viktigt att förstå att i allmänhet är däckets pris en indikation på dess kvalitet. Till exempel kan skillnaden i bromssträcka mellan premiumdäck och billigare sommardäck i vått väglag vara över 40%, vilket är väldigt mycket! Dessutom bör man inte grunda sitt köpbeslut bara på EU:s energimärkning som finns på alla däck.

Nyheter
Vad visar produktens pris? Är dyrare sommardäck bättre än billigare sommardäck?
euro euro euro

Sommardäck i premiumklass

Prismässigt de dyraste produkterna. Till varumärkena i den här kvalitetsklassen hör att de har en lägre procent tillverkningsfel och stora investeringar i produktutveckling, till exempel i nya teknologier, när man tillverkar däck för motorsport. Man använder nanoteknologi för att utveckla slitbaneblandningar, eller gummiblandningar i vardagligt tal, som är bättre på att tränga undan vatten och därmed greppar vägen bättre på både torr och våt beläggning. Nyckelord för dessa sommardäck är SÄKERHET, BRÄNSLEBESPARING och KOMFORT. Tillverkare av däck i premiumklassen är: Bridgestone, Continental, Michelin, Goodyear, Toyo
euro euro euro

Sommardäck i mellanklass

Ofta används 5-10 år gammal teknologi vid tillverkning av sommardäck i mellanklass och de tillverkas i samma fabrik som däck i premiumklassen. Det finns också exempel på däck som tillverkas i fabriker vars utvecklingskapacitet inte är så hög och som har positionerat sig just för denna kundgrupp. Även om många egenskaper är sämre än hos premiumklassens däck så lever alla däck upp till höga prestationskrav och beprövad teknologi används i tillverkningen. Dessa sommardäcks nyckelord är BRA VÄRDE FÖR PRISET. Exempel på tillverkare av mellanklassens däck är: Sava, Dunlop, Landsail, Davanti, Uniroyal, Cooper
euro euro euro

Billiga sommardäck

I allmänhet är produktutvecklingen inköpt och mer än 10 år gammal eller saknas helt. Kvalitetskraven som ställs på däcken är inte så höga och däcken kan oftare ge över- eller understyrning. Det kan också hända ibland att kvalitet och egenskaper varierar beroende på däckparti. I detta segment har kunden det svåraste valet eftersom det finns många produkter och deras kvalitet varierar mycket mellan olika varumärken. Risken att köpa rentav farliga sommardäck är stor. För ungefär 5 år sedan kunde vi påstå att ALLA billiga sommardäck är dåliga och inte ger någon väghållning alls. I dag är deras kvalitet visserligen mycket lägre än i mellanklassen men segmentet har utvecklats och några av de mindre tillverkarna har hyrt in utvecklare från större aktörer.
Hur lång är bromssträckan för olika sommardäck i vått väglag?
Om sommardäck inte bullrar mycket eller inte ger vibrationer så märker inte bilföraren någon skillnad i däckens kvalitet vid normal körning eller i stadstrafik. Dock gör det stor skillnad när man plötsligt behöver väja eller stanna eftersom skillnaden i bromssträcka mellan premiumdäck och billiga däck vid normal hastighet i stadstrafik är cirka 12%.

I vått väglag och i farliga situationer med högre hastighet blir skillnaden mellan däcken mycket större! Förställ dig en situation där din bil har billiga sommardäck, du kör på landsväg och bilen framför dig har 16 meter kortare bromssträcka på våt asfalt och den plötsligt måste tvärbromsa, hur stort avstånd håller du? Om inte avståndet är tillräckligt stort är det praktiskt taget omöjligt att undvika en kollision. Dina närståendes och din egen säkerhet är mer värd än de få kronor som dyrare däck kostar!
Hur lång är bromssträckan för olika sommardäck i vått väglag?
wheels
När du köper sommardäck och alufälgar tillsammans från vår webbutik kan du få dem hemlevererade färdigmonterade för bara 27 € extra
transport
Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn
return
Om sommardäck beställs i fel dimension och de ännu inte monterats på fälg så kan du returnera dem inom 14 dagar och få pengarna tillbaka
wheels
Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna
Kan man lita på energimärkningen när man väljer sommardäck?
EU:s energimärkning finns på nästan alla sommardäck. Märkningen ska ge viktig information om däckets egenskaper. Märkningen visar däckens rullmotstånd, väggrepp i vått väglag och bullernivå utanför bilen, med två värden. Eftersom testerna för energimärkningen görs av däckstillverkarna själva and checked by the European Union only randomly, it may not reflect the whole truth. When choosing summer tyres, we recommend using the energy label as only one indicator.
energy label