Friktionsdäck är tysta, komfortabla och, i vår webbutik, även med bättre pris

Friktionsdäck - bra att veta inför ett köp?

bulb

Varför är vissa friktionsdäck så billiga?

Friktionsdäck kan delas upp i centraleuropeiska och nordeuropeiska däck som avsevärt skiljer sig åt både vad gäller priset och lämpligheten för vårt klimat. Centraleuropeiska friktionsdäck har lägre pris eftersom de är framtagna utifrån behoven på vägar i ett varmare klimat. Nordeuropeiska friktionsdäck tillverkas och säljs i betydligt lägre volymer. Därför kan priset för dessa snarare jämföras med dubbdäckspriser. Centraleuropeiska friktionsdäck rekommenderar vi inte för vinterbruk. Dessa däcks egenskaper slutar fungerar vid 7 till 10 minusgrader.
bulb

Att använda samma friktionsdäck året om?

Använder du din bil sällan behöver du inte byta till vinterdäck, men har du en bil som används dagligen rekommenderar vi inte dubbfria vinterdäck för sommarkörning. För det första är dessa däck hala på sommaren eftersom vinterdäckens kontaktyta med vägen inte är lika stor som hos sommardäck. Nordeuropeiska friktionsdäck kan vid varmt väder ge känslan som att bilen "flyter" på vägen. Även bromssträckan blir längre. Sommarkörning sliter dessutom på dina friktionsdäck eftersom körstilen är annan på sommaren. Slitna däck i sin tur börjar låta mer.
bulb

Hur åldras bildäck?

Däcken åldras naturligtvis vid körning, men inte bara då. Så länge däck är på förvaring händer ingenting med dem. Men i användning åldras däcken både av körning och t.ex. av solvärme. Använder du dubbfria vinterdäck även på varma sommardagar åldras däcken mycket snabbare. Egentligen startar hela processen från den stunden när däcken körs varma för första gången. Dess kemiska sammansättning ändras. Värmen från solen har samma effekt. Av den anledningen bör inte däcken förvaras utomhus och absolut inte i direkt solljus.
wheels

Köper du friktionsdäck tillsammans med lättmetallfälgar kan du få dem hemkörda bara för 27 €

transport

Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn

return

Om friktionsdäcken inte passar kan du återlämna dem till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka

wheels

Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna