Välj språk
Våra internationella webbsidor
estEstland rehvidpluss.com
finFinland rengas24.com
sweSverige däck24.com
latLettland riepas24.com
litLitauen padangos24.com

Däck sökning efter dimensioner

wait
wait
wait
wait

Friktionsdäck är tysta, komfortabla och, i vår webbutik, även med bättre pris

Hur väljer man bästa friktionsdäck för vintern?
Varför vill man köpa friktionsdäck för vinter? För att de är tysta. Du köper en ny bil och vill inte höra dubbljud inne i bilen. Det är just tystheten som är den främsta fördelen för friktionsdäck. Vid valet av däck är det dock viktigt att skilja mellan friktionsdäck från Centraleuropa och från Nordeuropa.

När du kör bara på stadsvägar kan friktionsdäck verkligen rekommenderas, men så fort du även behöver köra på halare och snöigare vägar och landsortsvägar hamnar friktionsdäckens fördelar i skymundan. På våt och torr asfalt uppför bra friktionsdäck sig helt föredömligt.

En annan fördel med friktionsdäck är att du inte behöver tänka på tidpunkten för däckbyte. Du väljer själv när du byter till vinterdäck. Om din bil har friktionsdäck behöver du inte oroa dig när temperaturen på våra vägar börjar falla. Du kan välkomna vintern i lugn och ro.

En annan sak att tänka på är att dubbdäck inte är tillåtna längre söderut än till Polen. Alltså bör du välja dubbfria vinterdäck om du reser ofta längre söderut.

Det finns familjer som har en bil som sällan används. Den kan vara en reservbil och den kan lugnt utrustas med friktionsdäck. Du behöver inte använda den bilen de dagar när förhållandena är sämre och du kanske inte kan förlita dig på friktionsdäck. Bra friktionsdäck kan bl.a. rekommenderas för äldre bilförare - med bra möjlighet att spara in kostnaden för däckbyte.

Vi i vår webbmiljö lyfter fram de däck som vi själva har provat och som vi med säkerhet kan rekommendera - som ett däck som passar för vårt klimat och för våra vägar. Sådana däck har vi märkt ut på vår webbsida. Vi rekommenderar även att planera sitt köp väl redan innan säsongen. Så har du mer tid för ditt beslut och kan få hem önskade däck i tid.

Läs även om när dubbdäck är att föredra på vinter
Nyheter

Friktionsdäck - bra att veta inför ett köp?

bulb

Varför är vissa friktionsdäck så billiga?

Friktionsdäck kan delas upp i centraleuropeiska och nordeuropeiska däck som avsevärt skiljer sig åt både vad gäller priset och lämpligheten för vårt klimat. Centraleuropeiska friktionsdäck har lägre pris eftersom de är framtagna utifrån behoven på vägar i ett varmare klimat. Nordeuropeiska friktionsdäck tillverkas och säljs i betydligt lägre volymer. Därför kan priset för dessa snarare jämföras med dubbdäckspriser. Centraleuropeiska friktionsdäck rekommenderar vi inte för vinterbruk. Dessa däcks egenskaper slutar fungerar vid 7 till 10 minusgrader.
bulb

Att använda samma friktionsdäck året om?

Använder du din bil sällan behöver du inte byta till vinterdäck, men har du en bil som används dagligen rekommenderar vi inte dubbfria vinterdäck för sommarkörning. För det första är dessa däck hala på sommaren eftersom vinterdäckens kontaktyta med vägen inte är lika stor som hos sommardäck. Nordeuropeiska friktionsdäck kan vid varmt väder ge känslan som att bilen "flyter" på vägen. Även bromssträckan blir längre. Sommarkörning sliter dessutom på dina friktionsdäck eftersom körstilen är annan på sommaren. Slitna däck i sin tur börjar låta mer.
bulb

Hur åldras bildäck?

Däcken åldras naturligtvis vid körning, men inte bara då. Så länge däck är på förvaring händer ingenting med dem. Men i användning åldras däcken både av körning och t.ex. av solvärme. Använder du dubbfria vinterdäck även på varma sommardagar åldras däcken mycket snabbare. Egentligen startar hela processen från den stunden när däcken körs varma för första gången. Dess kemiska sammansättning ändras. Värmen från solen har samma effekt. Av den anledningen bör inte däcken förvaras utomhus och absolut inte i direkt solljus.
wheels
Köper du friktionsdäck tillsammans med lättmetallfälgar kan du få dem hemkörda bara för 27 €
transport
Leveranskostnaden, som beror på beställningens volym, visas i din kundvagn
return
Om friktionsdäcken inte passar kan du återlämna dem till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka
wheels
Banköverföring mot faktura eller kortbetalning / Banköverföring mot faktura, kortbetalning eller Klarna